Er egentlig høyt Kolesterol farlig?

Informasjon

Kolesterol er et livsviktig byggemateriale. 95% av kolesterolet lager kroppen selv, mens 5% stammer fra føden. Det brukes til oppbygning av celleveggene, til binyrebark- og kjønnshormoner, Vitamin D3 og galle. Det er dessuten en viktig antioksidant.

Kolesterolet har fått et feilaktig stempel som en helserisiko. Det er riktig at det er en statistisk sammenheng mellom høyt kolesterol og forkalkning. Men det er ikke kolesterolet som er problemet.

Man kan sammenligne det med, at det etter en bandekrig også dør mange politifolk, spesielt om de ikke har hatt på skuddsikre vester og våpen å forsvare seg med.

Men det vil ikke være sannsynlig, at det vil bli mindre kriminalitet, om man halverer politistyrken og samtidig inndrar deres få våpen.

Fakta om Kolesterol (ref Uffe Ravnskov)

1) Kolesterol er ikke en dødelig gift, men et stoff som er vitalt for konstruksjon og funksjon hos alle kroppens celler.

2) Høyt Kolesterol påstås å forårsake åreforkalkning og hjerteinfarkt. Utallige studier har imidlertid vist at mennesker med lavt kolesterol blir like åreforkalket som mennesker med høyt.

3) Kroppen produserer selv 3-4 ganger mer kolesterol enn hva vi får gjennom maten vi spiser. Produksjonen øker når vi spiser for lite kolesterol og minsker når maten er rik på kolesterol. Dette forklarer hvorfor det er vanskelig å endre sitt kolesterol ved å forandre på kosten.

4) Matens innhold av kolesterol og animalsk fett har ingen forbindelse med åreforkalkning eller hjerteinfarkt. Mer enn 30 vitenskapelige studier viser at den mengden fett som infarktpasienter har spist før sykdommen, ikke har vært større enn den mengden friske mennesker spiser.

5) Å senke kolesterolet med de medisinene som ble brukt før introduksjonen av statiner, kan ikke påvirke risikoen av å dø av hjerteinfarkt; de er dessuten helseskadelige og kan forkorte livet ditt.

6) De nye typene kolesterolsenkede midler, statinene, forebygger hjerteinfarkt. Men effekten er veldig svak og har ikke noe med kolesterolsenkningen å gjøre. Dessverre er de til og med kreftfremkallende, ihvertfall hos forsøksdyr. Om det også gjelder hos mennesker vet man ikke enda med sikkerhet, da man bare har brukt statinene i ca 10 år. Man får f.eks ikke lungekreft etter 10 år med røyking.

7) Høyt kolesterol er en risikofaktor for mindre enn 10% av de som dør av hjerteinfarkt. Dessuten beskytter det mot infeksjoner og eldre mennesker med høyt kolesterol lever lengre enn mennesker med lavt kolesterol.

8) Mange av disse fakta har blitt presentert i vitenskapelige tidsskrifter og bøker de seneste tiårene, men få har kjennskap til disse.

9) Årsaken til at legmann, leger og de fleste forskere aldri har hørt om disse tidsskriftene og bøkene, er at alle resultater, som ikke samsvarer med kolesterolkampanjens budskap, ignoreres eller feilsiteres i den vitenskapelige litteraturen.

Underbyggende fakta finner du på: http://www.ravnskov.nu/svcholesterol.htm

Høyt Kolesterol

Problemet er at det mangler antioksidanter som skal forhindre kolesterolet og andre fettstoffer i å forharske. Og selv små mengder forharsket fett starter forkalkningsprosessen.

Kolesterolet er på samme måte som urinsyre en del av kroppens egne antioksidanter. Når konsentrasjonen stiger (høyt kolesterol), er det ofte et uttrykk for at forharskningsprosessene løper løpsk. Vi ”ruster”, fordi lakk og annen beskyttelse er slitt av.

Da vil det være en dårlig ide og også fjerne det siste laget med voks, ved å fjerne selve kolesterolet. I stedet bør man da tilføre de manglende antioksidantene, som Vitamin C, E, B6, beta-caroten, selen, krom og sink. De representerer i denne sammenhengen menneskets biologiske lakk og beskyttelse.

Fokuset på kolesteroltallet har dog hatt en god effekt, da det har medført fokus på egen helse og at man kanskje gjør bevisste forandringer i matveien. Som et lite spark bak for å endre kostvaner og livsstil. I denne sammenheng kan kolesteroltallet fortsatt brukes som et mål for de nedbrytende forharskningsprosessene (frie radikale reaksjoner), men behandlingen må utvides til først og fremst å tilføre kroppen de nødvendige vitaminer og mineraler.

Kolesteroltallet

Kolesteroltallet forteller noe om forholdet mellom det ”gode” kolesterolet (HDL) og det ”dårlige” (LDL). Hvis denne kvotienten LDL/HDL er under 4,0, anses det som fint.

LDL står for ”de store kolesterolkuler”, low density lipoprotein.

HDL står for ”de små kolesterolkuler”, high density lipoprotein.

Lavt Kolesterol

Problemene som oppstår ved for lavt kolesterol, ofte sett hos middelaldrene, slanke og helsebevisste kvinner, er gikt, med fibromyalgilignende symptomer og ubehag, som ødelegger velværet. Det hjelper da gjerne med ikke-varmebehandlet kolesterol, som i rå eller bløtkokt eggplomme.

Det er også funnet i undersøkelser en overhyppighet av kreft i gruppen med meget lave kolesteroltall.

Viktig Forebygging

Vitamin C, E, B6, Q-10, beta-caroten, selen, sink, krom, hvitløk, lecitin, frisk luft og mosjon.

Polargo

Polargo har Økologiske Helsekostprodukter produsert etter GMP-standard, noe som sikrer høy kvalitet.

Polargo har leget en produktpakke, Life Pac, som gir god forebygging til hele kroppen:

-CN24 (for hjernen): Brokkolieffekten, Gurkemeie, Selen, Cayenne, Kanel, Ingefær og Sjøalger

-SWPro (for magen): Kalsium, Sjøalger, Spirulina, Jod og Probiotiske bakterier

-IceKrill (for hjertet): Ny generasjon Omega-3, vannløselig fra Arktisk Krill samt Astaxanthin

Les om produktene her: KLIKK HER!

Start din vei mot Bedre Helse og Mer Energi i dag!!!

Nyeste kommentarer

15.10 | 23:10

Avacado handler mest om et "gammelt" syn på fett, så jeg ville nok ikke pers...

15.10 | 23:07

Hei Irene Kokos kan forverre fordøyelsen til Blodtype O, så bør unngås ved ...

15.10 | 05:07

Hva er grunnen for å ikke inkludere kokos og Avocado for type O? Viktig ...

01.08 | 21:43

Hei. Det har du helt rett i. Har vært litt hektisk en periode, så har ikk...