Forebygge Brystkreft

Brystkreft er en kreftform som oppstår hos kvinner i brystenes kjertelvev

Beskrivelse

Brystkreft er den hyppigste forekommende kreftform hos kvinner og har vist en kraftig økning de siste ti år. Ingen kan forklare denne økningen, men medvirkende faktorer synes å være bruk av østrogener, færre barnefødsler, hurtig vekst i puberteten, samt muligens økt mengde av stoffer som forstyrrer hormonsystemet fra matvarer (såkalte hormonhermere). Det er ca. 2 200 nye brystkrefttilfeller hvert år i Norge og sykdommen har en klar arvelig komponent.

Når Oppsøke Lege?

Brystkreft er en sykdom som kan helbredes i nærmere 90% av alle tilfeller hvis man oppsøker lege raskt. Vær oppmerksom på følgende symptomer:

  • En avgrenset kul i brystet
  • Forandring av brystets utseende, for eksempel inndragning av hud
  • Sekresjon av væske eller blod fra brystvorten
  • Hevelse og kuler under armen

Den beste undersøkelsesmetoden for brystkreft er mammografi, eventuelt kombinert med ultralyd og celleprøve ved hjelp av en tynn nål.

Behandlingen består av operasjon, og hvis kulen er under 2cm kan vanligvis brystet bevares.

Etterbehandling kan være stråler, cellegift eller antiøstrogener.

Forebyggende Behandling

Undersøk brystene regelmessig og gå til mammografi hvis du kjenner noe unormalt.

Følg et kosthold med rikelig av frukt og grønnsaker, høyt fiberinnhold som fjerner østrogenrester i tarmen og lite animalsk fett i form av kjøtt og melkefett. Spis gjerne fisk 3 ganger i uken eller mer.

Øk inntaket av soyaprodukter, da soyaprotein inneholder stoffer som virker hemmende på kreftcellenes hormonreseptorer. Japanske kvinner har i verdensmålestokk svært lite brystkreft og den sannsynlige forklaringen er deres høye inntak av soyaprotein. Gode kilder til soyaprotein er soyamel, tofu, misosuppe og kjøtterstatninger av soya.

NB! Soyaolje inneholder ikke soyaprotein.

Nyere undersøkelser viser også at regelmessig mosjon forebygger brystkreft.

Brokkolieffekten viser seg også i studier å redusere og hemme kreftceller. Da fytonæringen i brokkoli (sulforafan) trigger cellenes eget forsvarsystem, via NRF2, fungerer den også som en meget sterk antioksidant.

http://www.sciencedaily.com/releases/201...

Hva er egentlig Brokkolieffekten?

Østrogentilskudd

Hjerteinfarkt (den fremste dødsårsaken blant kvinner), brystkreft (kvinners største frykt) og beinskjørhet, er alle sykdommer som knyttes til underskudd på kjønnshormoner.

Østrogentilskudd blir anbefalt til kvinner da det kan redusere risikoen for hjertelidelser ved å senke insulinnivået, men samtidig øker det også sannsynligheten for brystkreft fordi det virker stimulerende på vekst i brystvevet. For å minimalisere kreftrisikoen gis det aldri østrogen uten at det ledsages av progesteron. Dessverre er progesteron også med på å øke insulinresistensen som øker insulinkonsentrasjonen, dermed blir problemet å finne riktig dose østrogen og progesteron for å få kontroll med insulinet.

Å redusere insulinnivået er den beste metoden for å redusere risikoen for brystkreft, noe som kan utføres ved å ha kontroll på næringsinntaket, via f.eks et Sone kosthold.

For høyt insulinnivå øker produksjonen av ”dårlige” eikosanoider, som i sin tur undertrykker immunforsvaret. Noe som er en ganske god definisjon på kreft: et undertrykt immunforsvar. Konsentrasjonen av kjønnshormonbindingsprotein, som binder mye av det frie østrogenet, avtar når insulinkonsentrasjonen stiger, og fører dermed til at større mengder ubundet østrogen kan samvirke med østrogenreseptorer i brystvevet. Dette stimulerer til økt cellevekst, og blir denne ondartet, kalles det brystkreft.

Hensikten med antiøstrogener, er å hindre at østrogenet binder seg til sine reseptorsteder, noe som også kan oppnås ved å øke forekomsten av kjønnshormonbindingsprotein (senke insulinkonsentrasjonen) ved hjelp av kostholdet (et Sone kosthold).

Østrogen er en gruppe bestående av tre hormoner som dannes i kroppen, nemlig østron (E1), østradiol (E2) og østriol (E3). Når det gjelder å stimulere veksten av brystvev, har østriol bare rundt en åttidel av styrken til østradiol. Dermed er det ting som tyder på at østriol faktisk kan beskytte mot brystkreft, mens østradiol fremmer veksten av ondartede svulster i brystene.

De syntetiske, men patenterbare kjønnshormoner som brukes i dag, er en kroppsfremmed kjemisk substans som etterligner mange av funksjonene til naturlig østrogen og progesteron, men med uheldige bivirkninger. Jo høyere andel av østriol det er i et østrogentilskudd, desto mindre progesteron må til for å beskytte mot potensiell kreftfremkallende virkning. Og fordi mange kvinner slutter å ta progesteron (progestiner, syntetisk progesteron) på grunn av bivirkningene, ville en lavere dose progesteron gi et betydelig pluss ved å gi mindre bivirkninger.

Et hormontilskudd med hormoner i naturlig form, vil gi langt færre bivirkninger. Dette kan du kreve å få resept på, da det finnes men må tas flere ganger om dagen grunnet kort halveringstid.

Kosttilskudd

Navn
Naturlige antioksidanter
Vitamin C
Vitamin E
Anbefalt Dagsdose
Kommentarer
Ifølge pakning ved forebyggelse 

3x dagsdosen ved strålebehandling/cellegift

Virker kreftforebyggende og hindrer dannelse av frie oksygenradikaler
250-6000mg daglig, laveste dose som forbygging, høyeste dose ved pågående behandling
Alle antioksidanter antas å være kreftforebyggende og de hindrer skade av friske celler ved strålebehandling/cellegift
100-800IE
Virker forebyggende for utvikling av brystkreft, og hindrer skader av friske celler ved behandling

Urter

Navn
Solhatt
Misteltein (RL)
Soyapulver
Anbefalt Dagsdose
30 dråper forbyggende, 20 dråper 3x daglig under pågående behandling
1 ml sprøyter 2x per uke
Ifølge pakningen eller 1ss 2x daglig
Kommentarer
Styrker immunsystemet
Immunstimulerende og krefthemmende urt som må foreskrives av lege
Brukes av kvinner med østrogenreseptorer påvist i svulsten. Virker som et naturlig antiøstrogen og hemmer vekst av kreftceller

Polargo

Polargo har en rekke helsekostprodukter produsert etter GMP-standard, som styrker immunsystemet og gir en Bedre Helse:

CN24 – Brokkolitilskudd med gurkemeie og selen, den kraftigste antioksidanten

IceKrill – Naturlige antioksidanter med C- og E-vitamin samt selen

C-viamin (brusetablett) – 1000mg C-vit  tilsatt brokkoli, bioflavonoider, grønn te og sink

Psyllium Husk – Et fiberprodukt som rensker effektivt tarmen

Start Din vei mot Bedre Helse:

Nyeste kommentarer

15.10 | 23:10

Avacado handler mest om et "gammelt" syn på fett, så jeg ville nok ikke pers...

15.10 | 23:07

Hei Irene Kokos kan forverre fordøyelsen til Blodtype O, så bør unngås ved ...

15.10 | 05:07

Hva er grunnen for å ikke inkludere kokos og Avocado for type O? Viktig ...

01.08 | 21:43

Hei. Det har du helt rett i. Har vært litt hektisk en periode, så har ikk...